Atletiek, de moeder der sporten

Atletiek is een enorm oude sport die officieel gestart is op de Olympische Spelen in het oude Griekenland. Vanaf 776 voor Christus werd er aan atletiek gedaan op de Olympische Spelen, maar de start gaat zelfs zo ver terug als 1500 voor Christus. Doordat er veel lichaamseigen bewegingen worden gemaakt tijdens de evenementen wordt het door verschillende mensen ook wel de moeder der sporten genoemd. Zo zijn bewegingen als lopen en springen dingen je natuurlijk ook doet, echter zijn er ten opzichte van vroeger allerlei onderdelen en regels bij gekomen waardoor de sport niet meer zoals vroeger is.

Onderdelen in atletiek

Uiteraard zijn er veel verschillende sporten die onder het kopje atletiek vallen. De volgende vormen van atletiek worden besproken:

  • Hardlopen
  • Hoogspringen
  • Hordelopen
  • Polsstokhoogspringen
  • Triatlon

Hoe zie de atletiekbaan er uit?

Al deze sporten worden op of rondom een atletiekbaan gedaan. Doorgaans is een atletiekbaan 400 meter lang en is er een grasveld in het midden waar ook nog ruimte is voor allerlei andere sporten. Hier kunnen dan onderdelen als polsstokhoogspringen, kogelstoten of verspringen gedaan worden. De baan is gevormd in een grote ovaal waarbij de twee rechte stukken lang genoeg zijn om 100 meter te sprinten zonder dat je een bocht hoeft te nemen. Er wordt dus erg praktisch gebruik gemaakt van de ruimte rondom de atletiekbaan.

Mis je nog een bepaalde sport die tot de atletiek behoort, neem contact met ons op en wie weet kunnen we deze voor je toevoegen.