Boksen

Een van de meest bekende vechtsporten ter wereld is boksen. Boksen is een vechtsport waarbij iemand alleen gebruik mag maken van zijn vuisten om iemand te raken en verder geen enkel ander lichaamsdeel gebruikt mag worden. Boksen kent in eerste instantie drie basisbewegingen, namelijk een recht stoot, een hoek en een opstoot. Hier kunnen natuurlijk eindeloze combinaties mee worden gemaakt en er zijn nog verschillende minder voorkomende bewegingen. De vuist moet ten alle tijden gebald zijn en er mag niet onder de gordel worden geslagen.

Wat voor outfit dien je te dragen?

Tijdens een bokswedstrijd ben je verplicht om aan een aantal kledingvoorschriften te voldoen. Allereerst dien je natuurlijk bokshandschoenen te dragen en is het een amateur wedstrijd dan ben je ook verplicht om een speciale bokshelm te dragen. Elke bokser, ongeacht niveau, is verplicht om een bitje te dragen en om bandage om de handen te dragen die de polsen en botten in de hand verstevigen. Als laatste is het dragen van speciale schoenen ook verplicht, om de voeten en enkels van de atleten te beschermen tijdens de explosieve bewegingen.

Voor wie is boksen weggelegd?

Vroeger was boksen een echte mannensport, maar tegenwoordig zijn er ook veel vrouwen die de sport beoefenen. Het maakt dus niet uit welk geslacht je hebt. Wel is handig om niet terug te deinzen van wat fysiek contact en boksen staat er ook om bekend dat het erg intensief is. Pas je in dit plaatje, dan moet je zeker eens een proefles boksen nemen om te kijken of het bij je past.

Terug naar overzicht