Hockey

Bij hockey is het doel van het spel om de hockeybal in het doel van de tegenpartij te krijgen, net zoals met voetbal. Echter is een hockeybal vele malen kleiner dan een voetbal en mag deze niet worden gespeeld met de voet, maar wordt er een hockeystick gebruikt. Een hockeyteam bestaat ook uit 11 spelers, waarvan één keeper. Daarnaast mag een team vijf reservespelers hebben en zijn alle spelers gebonden aan bepaalde veiligheidsvoorschriften. Spelers zijn verplicht om scheenbeschermers en gebitsbeschermers te dragen en keepers dragen doorgaans nog veel meer bescherming. Een keeper is alleen verplicht om, naast de standaard uitrusting, een helm te dragen. Verdere beschermende kleding wordt dus niet verplicht, maar wordt wel toegelaten.

Verschillende soorten hockeyvelden

Hockey wordt gespeeld op vier verschillende velden, namelijk op natuurgras, kunstgras, een waterveld of op een semi-waterveld. Een natuurgras veld spreekt voor zich en kunstgras eigenlijk ook. Een waterveld is een veld waar zeer korte vezels worden gebruikt en waar een flinke laag water op wordt aangebracht. Dit voorkomt wonden wanneer spelers vallen en komt de snelheid van het spel ten goede. Een semi-waterveld is een combinatie tussen een waterveld en kunstgras en is een stuk goedkoper dan een waterveld.

Een hockeywedstrijd verloopt vaak erg snel en explosief en dus is het perfect voor iedereen die graag explosief wilt sporten. Naast dat het leuk is om in teamverband te sporten is het ook nog eens intensief en erg goed voor je uithoudingsvermogen.

Terug naar overzicht