Tennis

Tennis behoort ook tot een van de meest beoefende balsporten van Nederland. Het spel kan zowel met twee als met vier personen worden gespeeld. Je maakt gebruik van een racket om de tennisbal over het net te slaan en binnen de lijnen bij de tegenstander. Als de bal binnen de lijnen stuit en het lukt de tegenstander niet om deze terug te slaan voordat deze de grond nogmaals raakt, dan heb je een punt gemaakt. De puntentelling is echter apart, aangezien deze 15, 30, 40 en game is in plaats van bijvoorbeeld 1, 2, 3 en 4. Tennis kan zowel recreatief als professioneel worden beoefent en er zijn wereldwijd veel tennistoernooien waar je aan deel kunt nemen.

Waar kun je tennissen?

Tennis dient op een tennisbaan te gebeuren en is dus niet zomaar iets wat je even kunt gaan doen. Gelukkig is er door de populariteit van de sport bijna overal wel een tennisbaan in de buurt waar je op kunt spelen of een tennisvereniging waarvan je lid kunt worden. Tennis kan op verschillende ondergronden worden gespeeld, namelijk gras, gravel, hardcourt, tapijt en smashcourt. Deze ondergronden hebben effect op de mate waarop de bal stuitert, maar ook op de beweeglijkheid van de tennisser.

Is tennis iets voor mij?

Tennis is een sport die prima door zowel jonge als oudere mensen gespeeld kan worden en ook maakt je geslacht niets uit. Het is een beweeglijke sport die je zelf zo intensief kunt maken als je wilt. Je kunt dus ook op een meer ontspannen manier tennissen als je daar behoefte aan hebt, echter op een tennistoernooi gaat het er toch vaak intensief aan toe.

Terug naar overzicht