Wielersport

Alle sporten waarbij iemand een fiets dient te gebruiken vallen onder de categorie wielersport. Veelal gaat het om het uitrijden van een baan in de kortst mogelijke tijd om zo een betere tijd neer te zetten dan de tegenstander(s). Het eerste waar iemand vaak aan denkt als er aan de wielersport wordt gedacht is het wielrennen. De Internationale Wielerunie is de overkoepelende organisatie voor alle wielersporten. Voor de meeste wielersporten hoef je geen lid te zijn van een vereniging, maar waarvoor je wel een redelijke investering zult moeten doen. Je moet namelijk een fiets aanschaffen en daarnaast is het aan te raden om ook kleding te kopen die speciaal voor de wielersport die jij wilt beoefenen ontworpen is.

Welke keuzes heb je?

Wielersport is zeer goed voor je conditie en je zult merken dat je ook sterker wordt in je benen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan wielrennen, maar ook om te mountainbiken als je wat meer van heuvels houdt. BMX is ook nog een mogelijkheid, welke ook tot de extreme sporten gerekend kan worden. Daarnaast zijn er nog enorm veel mogelijkheden om deel te nemen aan een wielersport, waarbij het grote voordeel is dat dit altijd makkelijk op eigen houtje kan en je dus niet afhankelijk hoeft te zijn van andere mensen. Je ziet in de zomer niet voor niets vaak groepen mensen die aan het wielrennen zijn.

Heb je nog vragen over de wielersport of zou je graag een wielersport toegevoegd zien worden op onze website? Neem gerust contact met ons op en stel ons je vragen.